Köttfärslimpa

Egenmaträtt

Köttfärslimpa med potatis,

Ingredienser:

* 150 g blandfärs
* 1/4 dl ströbröd
* 1dl mjölk
* 3/4 tsk salt
* 1 krm svartpeppar
* 0,5 msk riven eller finhackad gul lök
* 0,5 ägg
ca 12,5 g smör eller margarin

brunsås
* spad från köttfärslimpan
* 1 msk vetemjöl
* 1 dl mjölk
* 1 msk soja
ev. salt


Gör så här:

Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.
Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.
Smörj en ugnssäker form med kanter.
Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.
Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 45-60 minuter.
Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.
Om du vill servera med brunsås: Vispa ut mjölet i lite av spadet. Späd med resten av spadet och mjölken. Tillsätt soya. Smaka av med salt om det behövs. Låt koka upp och puttra några minuter.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0