Köttfärslimpa

Egenmaträtt

Köttfärslimpa med potatis,

Ingredienser:

* 150 g blandfärs
* 1/4 dl ströbröd
* 1dl mjölk
* 3/4 tsk salt
* 1 krm svartpeppar
* 0,5 msk riven eller finhackad gul lök
* 0,5 ägg
ca 12,5 g smör eller margarin

brunsås
* spad från köttfärslimpan
* 1 msk vetemjöl
* 1 dl mjölk
* 1 msk soja
ev. salt


Gör så här:

Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.
Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.
Smörj en ugnssäker form med kanter.
Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.
Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 45-60 minuter.
Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.
Om du vill servera med brunsås: Vispa ut mjölet i lite av spadet. Späd med resten av spadet och mjölken. Tillsätt soya. Smaka av med salt om det behövs. Låt koka upp och puttra några minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0